Ruiterfitheid: waarom en wat is het?

Paardrijden gaat niet om het rondsturen en rond laten lopen van je paard. Het is een wisselwerking tussen ruiter en paard, jullie vormen samen een combinatie. Het vraagt de nodige spierkracht, balans, lenigheid en ook zeker conditie. Of je nu een recreatieve ruiter bent, elke week op wedstrijd gaat of heerlijk geniet in het bos: je paard fit, jij fit!

Lees meer »

Trainingen ruiterfitheid Anderen

Veel ruiters investeren ruim in een gezond en fit paard. Denk aan de fysiotherapeut, hoefsmid, tandarts, instructie, je zadel, maar ook het voer. Toch mist er nog een essentieel onderdeel in dit team: dat ben jij! Paardrijden is een teamsport, dus is het als ruiter ook belangrijk om gezond en fit te blijven.

Lees meer »

Het nut van ruiterfitheid

Voor het paardrijden dien je te beschikken over verschillende vaardigheden, zoals balans, coördinatie, lenigheid, mobiliteit en spierkracht. Heb jij hier wel eens over nagedacht? Ben jij fit genoeg om je paard bij te houden en om je paard op de beste manier te kunnen begeleiden? Als ruiter verwacht jij namelijk: een fit paard. Daarom is het wel net zo eerlijk om er zelf ook mee aan de slag te gaan, toch?

Lees meer »

Brrrr.... Maar heeft jouw paard het wel koud?

Nu de koudste periode van het jaar er weer aan komt leek het me goed om eens te schrijven over paarden en kou. Veel paarden staan in de winter met een deken op, omdat ze geschoren zijn of omdat ze het volgens de eigenaar 'koud' hebben. Maar heeft je paard het wel koud? En wanneer is het wel 'goed' om een deken op te leggen?

Lees meer »

Hartslagmeting bij paarden

Tijdens het trainen geeft het hart van het paard belangrijke waarden, welke erg interessant zijn binnen jouw trainingen. Natuurlijk stijgt en daalt de hartslag, maar je kunt ook meer te weten komen over de herstelwaarden van jouw paard. Zo weet je zeker dat je met jouw training het gewenste resultaat bereikt. Het is de oplossing om slimmer te trainen, zonder daadwerkelijk harder te trainen.

Lees meer »

Ruiterfitness Eext

Zaterdag 24 april geef ik Ruiterfitheid clinics bij PSV Eext. Voor meer informatie ga je naar de Facebookpagina van PSV Eext. Je kunt je via hun website ook inschrijven.

Lees meer »