Ruiterfysiotherapie 

Fit&Ride is gespecialiseerd in het bieden van fysiotherapie speciaal gericht op ruiters. Onze focus ligt op het verbeteren van jouw houding, mobiliteit en algehele fysieke conditie, zodat je beter kunt presteren in de paardensport.

Streeft je naar een betere verbinding met je paard tijdens het rijden? Bent je op zoek naar manieren om je prestaties te verbeteren en blessures te voorkomen? Ruiterfysiotherapie kan de sleutel zijn tot het optimaliseren van je vaardigheden als ruiter.

Ruiterfysiotherapie richt zich specifiek op het verbeteren van de fysieke gezondheid en conditie van ruiters. Door middel van gerichte behandelmethoden en oefeningen wordt o.a. gewerkt aan het versterken van de spieren, verbeteren van beweeglijkheid en optimaliseren van de houding, welke cruciaal zijn voor een goede houding en balans in het zadel.

Een van de belangrijkste doelen van ruiterfysiotherapie is het verminderen van asymmetrieën in het lichaam van de ruiter. Veel ruiters hebben de neiging om aan één kant sterker of leniger te zijn dan aan de andere, wat kan leiden tot onevenwichtigheden tijdens het rijden en uiteindelijk tot blessures. Door middel van specifieke oefeningen en behandelmethoden kunnen deze onevenwichtigheden worden gecorrigeerd, waardoor de ruiter een meer symmetrische en evenwichtige positie in het zadel kan behouden.

Daarnaast kan ruiterfysiotherapie ook helpen bij het voorkomen en behandelen van blessures die vaak voorkomen bij ruiters, zoals rugpijn, nekpijn, enkelblessures en knieproblemen. Door middel van individueel afgestemde behandelingen en oefenprogramma's kan de ruiter zijn of haar lichaam sterker en veerkrachtiger maken, waardoor de kans op blessures wordt verkleind.

Of u nu een recreatieve ruiter bent die af en toe een ritje maakt of een professionele ruiter die op hoog niveau concurreert, ruiterfysiotherapie kan u helpen uw doelen te bereiken en je rijden te verbeteren. Door te investeren in je fysieke gezondheid als ruiter, investeert je ook in de gezondheid en het welzijn van je paard.

Onze Diensten

Analyse van de ruiter

Een analyse van de ruiter biedt een diepgaand inzicht in jouw houding, balans, en techniek in het zadel. Door middel van geavanceerde technologie en ervaren professionals, krijg je een duidelijk beeld van jouw sterke punten en aandachtspunten

Fysiotherapie voor ruiters

Als ruiter is jouw lichaam je belangrijkste instrument. Om topprestaties te leveren en blessures te voorkomen, is het essentieel om goed voor jezelf te zorgen. Onze fysiotherapie voor ruiters is er speciaal om jou te helpen jouw lichaam in balans te brengen, flexibiliteit te verbeteren en kracht op te bouwen, allemaal gericht op het optimaliseren van jouw prestaties in het zadel. Ontdek hoe onze deskundige fysiotherapeuten jou kunnen ondersteunen op jouw reis naar een gezond, sterk en soepel lichaam. 

Flexchair 

Een stevige balans en een stabiele zit zijn essentieel voor elke ruiter, ongeacht je discipline. Met onze Flexchair training bieden we een innovatieve benadering om jouw rijvaardigheden te verbeteren. De Flexchair, ontworpen om de bewegingen van een paard na te bootsen, helpt ruiters hun core strength, coördinatie en zitpositie te versterken. Ontdek hoe deze geavanceerde trainingsmethode jou kan helpen om een meer gebalanceerde en zelfverzekerde ruiter te worden.


Verbeter je Rijkunsten met Ruiterfysiotherapie

Neem vandaag nog contact met ons op en ontdek hoe wij jou kunnen helpen jouw fysieke conditie en rijtechniek te verbeteren.