Verbeter jouw prestaties met Ruiterfitheid

Onze ruiterfitheidssessies zijn afgestemd op jouw individuele behoeften en doelen. Of je nu je houding wilt verbeteren, wilt werken aan jouw algemene conditie, of specifieke begeleiding nodig hebt voor jouw sport, wij staan voor je klaar.

Ervaar je tijdens of na het paardrijden uitdagingen zoals het behouden van een juiste zithouding, het wiebelen van je onderbenen, het verliezen van je beugels, het inknikken naar 1 kant of het moeite hebben om een volledige training vol te houden? Misschien heb je ook gemerkt dat je minder plezier beleeft aan het rijden, zonder precies te weten waarom.

Het is begrijpelijk dat je deze obstakels wilt overwinnen en je rijervaring wilt verbeteren. Gelukkig is er een oplossing die niet per se betekent dat je meer tijd in het zadel moet doorbrengen. In veel gevallen zijn de verbeterpunten juist te vinden buiten het zadel, door aan je eigen fysieke conditie en vaardigheden te werken.

Bij Fit&Ride begrijpen we dit en bieden we programma's aan die specifiek zijn ontworpen om ruiters te helpen hun doelen te bereiken. Door naast het paard te trainen, gericht op jouw specifieke behoeften als ruiter, kunnen we samen aan de slag gaan om je lichaamsbewustzijn, kracht, balans en coördinatie te verbeteren.

Onze trainingen zijn niet alleen gericht op het verbeteren van je fysieke conditie, maar ook op het vergroten van je plezier en zelfvertrouwen in het zadel. Met deskundige begeleiding van een ruitervitaalcoach en ruiterfysiotherapeut, krijg je inzicht in je houding te paard en leer je welke oefeningen het beste zijn voor jou.

Door te investeren in je eigen fitheid als ruiter, investeer je ook in de gezondheid en het welzijn van je paard. Een sterker, evenwichtiger en bewuster lichaam zal niet alleen leiden tot een betere prestatie in het zadel, maar ook tot een sterkere band tussen jou en je paard.

Kortom, Fit&Ride biedt jou de mogelijkheid om doelgericht en effectief te trainen, zowel binnen als buiten het zadel, om zo het beste uit jezelf en je paard te halen. Kom langs en ontdek hoe onze programma's jou kunnen helpen om jouw rijdoelen te bereiken en meer plezier te beleven aan het paardrijden.


Onze Ruiterfitheid Diensten

Personal training

Ontdek de voordelen van personal voor ruiters. Leer hoe je o.a. jouw balans, rompstabiliteit en flexibiliteit kunt verbeteren, terwijl je werkt aan een sterke connectie met je paard. Op maat gemaakt, passend bij jouw doelen als ruiter!

Duo-training

Verbeter o.a. jouw balans, spierkracht en uithoudingsvermogen om jouw prestaties in de rijbak te verhogen. Fit&Ride helpt je met het opbouwen van de juiste spiergroepen voor een optimale rijervaring. Gezellig samen met een stalgenoot, familielid, kennis, vriend of vriendin. 
Small-group training

Bij onze small group trainingen voor ruiters draait alles om kwaliteit boven kwantiteit. In kleine groepen van gelijkgestemde individuen krijg je persoonlijke aandacht, gerichte begeleiding en een ondersteunende omgeving om je rijvaardigheden te verbeteren. Of je nu een beginner bent die de basis wil leren of een ervaren ruiter die zijn vaardigheden wil verfijnen, onze trainingen bieden de perfecte balans tussen instructie en motivatie

Groepstraining

Ga met alle ruitersportspecifieke vaardigheden aan de slag tijdens de groepstrainingen. Gezellige, laagdrempelige trainingen voor een ruiter van elk niveau. Elke training heeft een ander thema waarbij er gewerkt wordt aan 1 of meerdere vaardigheden welke voor jou als ruiter extra belangrijk zijn. 


Clinics

Een clinic ruiterfitheid is een interactieve sessie waarin ruiters praktische trainingen en tips krijgen om hun fysieke conditie te verbeteren, hun houding te versterken en hun rijprestaties te optimaliseren. Dit kan zowel met alleen een praktijk gedeelte met oefeningen als met voorafgaand een deel theorie.Verbeter jouw prestaties in de rijbak

Ontdek hoe ruiterfitheid jou kan helpen om een sterkere, meer gebalanceerde ruiter te worden. Neem vandaag nog contact met ons op en begin jouw reis naar een betere rijervaring.