Ruiterfit test

De ruiterfit test is een test voor ruitersportspecifieke vaardigheden! Met deze test wordt dus meetbaar gemaakt hoe het ervoor staat met jouw ruiterspecifieke vaardigheden. Het meet de vaardigheden die nodig zijn een goede houding te controleren (waardoor er een betere communicatie ontstaat met het paard), denk hierbij aan de specifieke aspecten: core-stability, symmetrie in spiergroepen, een correcte houding, (spier) uithoudingsvermogen en balans. Daarnaast wordt de lichaamssamenstelling en BMI gemeten. Deze meting wordt gedaan omdat een paard het beste kan presteren als de ruiter/amazone over de meest optimale waarden beschikt.

Vooraf beginnen we met een kennismaking, daarna voer ik jouw gegevens in. Als derde volgt het meet- en weegmoment en vervolgend worden de testen afgenomen. Na het afnemen van de testen worden de waarden, uitslagen en conclusies geanalyseerd waarna we een persoonlijk trainingsschema kunnen opstellen. 

Op basis van de testgegevens kan ik advies geven over de juiste oefeningen die geschikt voor je zijn. Daarnaast kan ik ook begeleiding geven rondom een gezond eetpatroon en een goede lichaamssamenstelling. We raden aan actief bezig te gaan met ruiterfitheid, er zijn namelijk altijd wel puntjes die verbeterd kunnen worden. 

Na een tijdje kan een follow-up ingepland worden om de voortgang te bekijken en te bespreken. Dit wordt vaak gezien als beloning op je harde werk! Je ontvangt een digitaal rapport met de testgegevens zodat je deze altijd zelf nog kunt inzien. Het rapport kan ook besproken worden met een eventuele instructeur die jouw rijlessen verzorgd. 

Losse ruiterfit test

Ruiterfit test + schema en follow-up

  • intake (t.v.w. 10 euro)
  • ruiterfit test
    €60,- p.p

  • intake (t.w.v. 10 euro)
  • ruiterfit test
  • trainingsschema voor 6 weken
  • follow-up afspraak na 6 weken (1 les ruiterfitheid)


€90,- p.p