Fysiotherapie behandeling

Wil je de beste prestaties leveren in het zadel? Ontdek hoe fysiotherapie speciaal ontworpen voor ruiters jou kan helpen om je doelen te bereiken.

Als ruiter begrijp je hoe belangrijk het is om in topconditie te zijn om het beste uit jezelf en je paard te halen. Fysiotherapie voor ruiters richt zich specifiek op het verbeteren van jouw fysieke gezondheid en welzijn, met als doel het optimaliseren van jouw prestaties en het voorkomen van blessures.

Met behulp van gespecialiseerde technieken en oefeningen, afgestemd op de unieke behoeften van ruiters, kunnen onze ervaren fysiotherapeuten je helpen om je kracht, flexibiliteit en balans te verbeteren. Of je nu worstelt met pijnlijke spieren, een onevenwichtige houding, of herstellende bent van een blessure, wij staan klaar om jou te ondersteunen op jouw reis naar een sterker en gezonder lichaam.

Ontdek hoe fysiotherapie voor ruiters jou kan helpen om comfortabeler, zelfverzekerder en succesvoller te rijden. Maak vandaag nog een afspraak en investeer in jouw welzijn en rijplezier!

Behandeling met Sylo-pen

Behandeling met de Sylo-pen voor ruiters is een innovatieve therapie die gericht is op het verlichten van pijn, het bevorderen van herstel en het verbeteren van de algehele gezondheid van zowel ruiter als paard. Deze niet-invasieve behandeling kan helpen bij het verlichten van spierspanning, het bevorderen van herstel na blessures en het verbeteren van de algehele prestaties van ruiter en paard.

Cupping

Cupping voor ruiters is een alternatieve therapie die gericht is op het verlichten van spierspanning, het verbeteren van de doorbloeding en het bevorderen van herstel na intensieve trainingen of wedstrijden. Tijdens cupping worden glazen of plastic cupjes op de huid geplaatst, waarna een vacuüm wordt gecreëerd om de huid en het onderliggende weefsel omhoog te trekken. Dit kan helpen bij het losmaken van verklevingen, het verminderen van ontstekingen en het verbeteren van de algehele spierfunctie. Cupping voor ruiters kan een effectieve aanvulling zijn op hun herstelroutine, waardoor ze zich comfortabeler voelen en beter kunnen presteren in het zadel.

Massage

Zeker, hier is een korte en duidelijke beschrijving over massage voor ruiters:


Massage voor ruiters is een gerichte behandeling die zich richt op het verlichten van spierspanning, het verbeteren van flexibiliteit en het bevorderen van herstel na intensieve trainingen of wedstrijden. Door middel van verschillende massagetechnieken worden de spieren van de ruiter losgemaakt en ontspannen, wat kan helpen bij het voorkomen van blessures en het bevorderen van een betere rijprestatie. Massage voor ruiters kan een waardevolle aanvulling zijn op hun trainingsprogramma, waardoor ze zich comfortabeler en in balans voelen in het zadel.

Medical taping

Medical taping is een innovatieve methode die ruiters kan helpen bij het verminderen van pijn, het verbeteren van bewegingsvrijheid en het ondersteunen van blessureherstel. Door speciale elastische tape op strategische punten aan te brengen, kan medical taping helpen bij het stabiliseren van gewrichten, het verbeteren van spierfunctie en het verminderen van ontstekingen. Voor ruiters kan medical taping een waardevolle aanvulling zijn op hun trainings- en herstelroutine, waardoor ze comfortabeler en met meer vertrouwen kunnen rijden.

Mobilisaties

Onze mobilisatietechnieken helpen bij het verbeteren van de mobiliteit en flexibiliteit van ruiters, waardoor ze vrijer kunnen bewegen tijdens het rijden.

Oefentherapie

Onze oefentherapie programma's helpen ruiters om hun fysieke kracht en coördinatie te verbeteren, wat essentieel is voor een goede rijtechniek.

Tarieven fysiotherapie

Screening, intake & onderzoek 

 • kan zowel met als zonder verwijzing van de huisarts

 • screening
 • anamnese
 • lichamelijk onderzoek en specifieke testen
 • 30 minuten 

€45,-

Individuele zitting fysiotherapie

 • altijd na screening, intake, onderzoek
 • kan zowel met als zonder verwijzing van de huisarts
 • 30 minuten
€35,-

Individuele zitting fysiotherapie aan huis/op stal

 • eerste afspraak bestaat altijd uit een screening, intake & onderzoek (hiervan geldt een toeslag van 10 euro bovenop het reguliere tarief)
 • er moet een verwijzing van de (huis)arts aanwezig zijn
 • 30 minuten€50,-

Praktische informatie

 • Een losse behandeling duur maximaal 30 minuten en kan ingepland worden bij mij in de praktijk in Zuidwolde of Alteveer of bij jou op stal (mits er hiervoor een geschikte ruimte aanwezig is).
  • Ruiterfysiotherapie op stal
   • er is een geschikte ruimte nodig waarin ik mijn inklapbare behandelbank kan neerzetten
   • privacy voor de patiënt tijdens de behandelingen, dus een afgesloten ruimte
   • zelf 2 handdoeken meenemen
 • Mijn werkgebied bestaat uit Drenthe, een deel van Friesland en een deel van Overijssel. Verder weg mogelijk in overleg.
 • Bij 6 of meer afspraken per locatie ben ik bereid verder te reizen dan mijn standaard werkgebied. Vraag hiervoor naar de mogelijkheden.
 • Betaling dient direct na de behandeling voldaan te worden. Achteraf krijg je een factuur welke je kunt indienen/declareren bij je zorgverzekeraar.  Let op! Ik werk namelijk contract vrij. Dit heeft gevolgen voor de vergoeding van de behandeling. Zie hieronder voor meer informatie.

Vergoeding en ongecontracteerde zorg

 • Ik werk contract vrij, dit betekent dat ik geen contracten heb afgesloten met de zorgverzekeraars. Deze keuze is bewust gemaakt, aangezien de zorgverzekeraars een hele waslijst hebben met eisen waar wij als behandelaar aan moeten voldoen. Zoals praktijkinrichting, administratie, beleidsvoering en het tarief. Door het werken zonder contracten behoud ik de vrijheid om mijn behandelingen af te stemmen op mijn patiënten in plaats van de wensen van de zorgverzekeraar.
 • Uiteraard voldoe ik wel aan de kwaliteitseisen om te kunnen werken als fysiotherapeut. Ik ben BIG-geregisteerd en ingeschreven in het kwaliteitsregister van onze beroepsgroep. Daarnaast volg ik bijscholingen om mijn kennis up-to-date te houden. 
 • Contract vrij werken heeft gevolgen voor de vergoeding van de behandeling. Fysiotherapie zit al jaren niet meer in het basispakket. De vergoeding is daarom afhankelijk van de aanvullende verzekering die je hebt afgesloten. Wanneer je geen aanvullende verzekering hebt betaal je de behandelingen altijd volledig zelf. Het werken met of zonder contract is hierop dan niet van invloed. 
 • Bij het hebben van een restitutiepolis (vrije keus) heb je recht op een vergoeding van de zorgkosten die je maakt. In de meeste gevallen wordt het volledige bedrag van de behandelingen vergoed.
 • Wanneer je een naturapolis hebt wordt er een percentage van de gemaakte zorgkosten vergoed. Het percentage dat per behandeling vergoed wordt verschilt per zorgverzekeraar en aanvullende verzekering.
 • Neem bij twijfel of vragen contact op met je zorgverzekeraar. Zij kunnen je precies vertellen hoeveel je vergoed krijgt bij ongecontracteerde fysiotherapie.

Plan nu je afspraak in!

Vul hier je gegevens in om een afspraak te maken voor ruiterfysiotherapie. We nemen z.s.m. contact met je op!